top of page

Psihoterapie de Grup

Dacă simți că în viața de zi cu zi te lovești de probleme de relaționare, că stima și încrederea în sine nu sunt la cel mai înalt nivel, că ai nevoie de un sentiment mai puternic de apartenență și acceptare, psihoterapia de grup te poate ajuta.

pexels-shvets-production-7176302.jpg

Terapia de grup este uneori folosită singură, dar este, de asemenea, integrată într-un plan de tratament cuprinzător care include și terapie individuală.

Sesiunile de terapie de grup implică adesea în jur de opt până la doisprezece persoane si sunt organizate de obicei o dată sau de două ori pe săptămână, timp de o oră sau două.

Întâlnirile de terapie de grup pot fi fie deschise, participanții noi sunt bineveniți să se alăture în orice moment sau  închise, adică sunt invitați să participe doar un grup principal de membri. 

Alăturarea unui grup de străini poate părea intimidantă la început, dar terapia de grup oferă beneficii pe care terapia individuală nu poate.

 

Psihologii spun, de fapt, că membrii grupului sunt aproape întotdeauna surprinși de cât de plină de satisfacții poate fi experiența de grup

 

Grupurile pot acționa ca o rețea de sprijin. Alți membri ai grupului te ajută adesea să vii cu idei specifice pentru a îmbunătăți o situație dificilă sau o provocare de viață și te susțin pe parcurs.

 

Vorbirea regulată și ascultarea altora te ajută, de asemenea, să îți pui propriile probleme în perspectivă. Mulți oameni se confruntă cu dificultăți de sănătate mintală, dar puțini vorbesc deschis despre ele unor oameni pe care nu îi cunosc bine.

Deseori, s-ar putea să simți că ești singurul care se luptă, dar nu ești. Poate fi o ușurare să îi auzi pe alții discutând prin ce trec și să realizezi că nu ești singur.

 

Diversitatea este un alt beneficiu important al terapiei de grup. Oamenii au personalități și medii diferite și privesc situațiile în moduri diferite. Văzând cum alți oameni abordează problemele și fac schimbări pozitive, poți descoperi o gamă întreagă de strategii pentru a te confrunta cu propriile preocupări.

 

Terapia de grup este utilizată pentru a trata o mare varietate de tulburări, inclusiv:

  • Tulburare cu deficit de atenție/hiperactivitate (ADHD);

  • Depresia;

  • Tulburari de alimentatie;

  • Tulburare de anxietate generalizată;

  • Tulburare de panica;

  • Fobii;

  • Tulburarea de stres posttraumatic (PTSD);

  • Tulburarea consumului de substanțe.

 

Iar grupurile pot fi organizate pentru a sprijini procesul de dezvoltare personala sau pot sustine teme cu specific precum management al furiei, dureri cronice, boli cronice, stresul cronic, divorț, violență domestică, durere și pierdere, gestionarea greutății.

Contact

Îți mulțumesc pentru mesajul tău!

Newsletter

Îți mulțumesc pentru abonare!

Email: loredana.ceptureanu@gmail.com

Phone: +40 760 16 16 04

București, str. Limpejoarei, nr 24, sector 1

Romania

© 2022 loredanaioana.com       

Despre mine

Psihoterapie

Proiecte

Blog

Resurse

Calendar evenimente

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
bottom of page