Dezvoltare personală
Dezvoltarea personală este în mare măsură „personală”.
Reprezintă un demers pe care îl facem pentru noi înșine pentru creștere și dezvoltare, un proces de dobândire a conștientizării de sine, de dezvoltare a talentelor și de aspirare către o viață de înaltă calitate.
Dezvoltarea personală poate fi rezumată ca un proces în două etape.
Prima etapă include obiectivele convenționale de autoactualizare, cum ar fi dezvoltarea conștiinței de sine și a identității, dobândirea de cunoștințe de specialitate și cultivarea potențialului personal.
Etapa a doua necesită apoi tranziția critică pentru a ajunge dincolo de noi înșine (depășirea de sine), pentru a ne răspândi entuziasmul în comunitatea mai largă și pentru a îmbogăți experiențele altora.
În acest sens, dezvoltarea personală este departe de a fi personală.

Tratează dezvoltarea personală ca pe o abordare a vieții.
Adesea „lucrăm” la dezvoltarea noastră personală în timpul nostru liber: participăm la seminarii inspirate, citim poveștile de succes ale altora sau răsfoim literatura de dezvoltare personală. Cu toate acestea, aplicarea de zi cu zi a acestor comportamente pasive și sigure ajută sa ne hrănim și experimentăm dezvoltarea personală. Să ieșim si să ne oferim talentele, să ne împărtășim abilitățile și cunoștințele și să facem o diferență în viața celorlalți sunt pașii de acțiune esențiali care fac ca dezvoltarea noastră personală să conteze.
Devino cea mai bună versiune a ta.
Această afirmație îndrăzneață necesită motivația noastră continuă pentru generozitate, integritate și corectitudine, mai ales atunci când starea noastră de spirit este scăzută și concurența este dură. Fii sincer. Cât de des te-ai trezit făcând una sau mai multe dintre următoarele: ai ascuns ideile pentru a nu fi preluate de alții? Nu ai complimentat realizările unui coleg pentru că ți-ai dorit să faci tu proiectul? Sau nu reușesti să transmiti toate informatiile pentru a limita succesul altora? Aceste comportamente sunt semne de frică și invidie. Sunt inutile, pentru că ideile prind viață doar prin comunicare și acțiune. De asemenea, complimentele și încurajarea nu numai că creează energie în ceilalți, ci, în egală măsură, iti sporesc propria vizibilitate. Dăruirea acestor încurajări și promovarea altora sunt acte de auto-depășire și vor contribui în mare măsură la îmbunătățirea creșterii tale personale.
Ai curajul să faci acțiuni care depășesc așteptările celorlalți.
Respectarea regulilor și standardelor reprezintă modalități sigure de a aborda orice sarcină, job sau serviciu pe care îl facem pentru alții. Ne ajuta să îndeplinim așteptările. Dar ele sunt, de asemenea, cele mai sigure căi către mediocritate și irosirea talentului. Ia o decizie conștientă de a iți pune pasiunea în tot ceea ce faci și fă-ți o obișnuință să lași munca ta să reflecte înaltă valoare de sine. Depășirea așteptărilor îți va permite să percepi eforturile propriei dezvoltări personale, făcându-te totodată indispensabil.
Păstrează o minte orientată spre servicii. Acest pas este deosebit de important și poate fi cel mai dificil de realizat. Tindem să devenim mulțumiți de realizările noastre și să gravităm spre păstrarea status quo-ului. Cu toate acestea, nevoile și tendințele societății sunt în continuă schimbare, ceea ce ne impune să regândim soluțiile și să rămânem inovatori. Menținerea unei minți orientate spre servicii necesită flexibilitate.
Întreabă „Cum pot fi de folos?” și astfel te adaptezi la nevoile mediului în continuă schimbare și depășesti stagnarea. Acest lucru nu numai că asigură continuarea creșterii personale, dar menține aplicarea utilă și imediată in problemele din viața reală.